blank
 
  Beyond Building The Beva Group  

The Mayfield Centre

Design &
Build
blank Property Available blank Property Investors blank

back to investments
blank
Roll over pictures to enlarge.

"We achieved what we wanted at the price we wanted, a brand new building with low overheads and the correct standard on day 1. The project was well managed and delivered a very aesthetically pleasing building. We have been so impressed with the final result we will now manufacture a large proportion of our tradelines product in the factory and use it as a showcase to our new home builder customers, providing us with significant competitive advantage."

Chris Dixon, Director


Description

Size

100, 000 sq ft, two units, 25, 000 and 57, 000 sq ft.

Aims

Anglian wanted a site specifically in Rochdale to accommodate the loyal workforce from their small Whitworth factory. Due to growth in the business a minimum of 50,000 sqft was required, with a large yard space for outdoor storage. Their criteria was for a large percentage of manufacturing space, with a small office content.

Challenges

Due to the distance between the Rochdale site and Anglian's head office in Norwich, good communication was extremely important. The infamous Rochdale bad weather was also a problem!

Solutions

The Mayfield Centre fulfilled the criteria in both property size and shape. Anglian were involved in the specification from day 1 which enabled their layout requirements to be easily accommodated. Regular pre-build meetings were held to ensure Anglian's total satisfaction and communications were managed electronically, using e-mail, digital photos and project management software.

Benefits

Anglian's early involvement in the project provided them with a huge advantage. There was very specific attention paid to the utilisation of the space and the lighting specification and they were able to specify
access, power and office layouts. Even the drains and interceptors were able to be located where desired. Anglian were also able to benefit from further cost savings by utilising Beva contractors for their internal fit out.


 The Mayfield Centre

© Copyright 2007 Beva Group. All rights reserved.